petak, 25. kolovoza 2017.

DOMACI PINĐUR MENI NAJDRAZI


Fotografija korisnika/ce Korisni savjeti i trikovi u kućanstvu.

Stari dobri recept...Obavezan deo zimnice, ukusno, izdašno i uvek rado viđeno na trpezi...



Sastojci
    
20 kilograma crvenih paprika

1/2 kilograma ljutih crvenih paprika

1 ipo čaša ulja

so

1 ravna zlica esencije


Priprema
    
1.
Prvo paprike ispeći i oguliti i očistiti od semena, takve ih staviti da se cede do sutra dan.
   
 2.

Oguljene paprike iseckati uzdužno na tanke delove.
    
3.

U šerpu dobro zagrejati ulje pa dodati paprike i kuvati uz stalno mešanje sat vremena. Na pola kuvanja dodati soli po zelji a pred sami kraj esenciju.

    Fotografija korisnika/ce Korisni savjeti i trikovi u kućanstvu.

4.
 Tegle zagrejati, sipati cepkanu i okrećati tegle naopako da se tako hlade.

5.
 Od ove količine paprika uvek mi ispadne 9 tegli od 1 kg.

Fotografija korisnika/ce Korisni savjeti i trikovi u kućanstvu.

Nema komentara:

Objavi komentar