utorak, 22. kolovoza 2017.

PEGLANA PAPRIKA ZA ZIMU




SASTOJCI

pet kilograma crvenih mesnatih paprika

pet šoljice ulja

dvije šoljice soli

dvije šoljice šećera

jedna šolja esencije

tri glavice belog luka

pola kesice bibera u zrnu

po želji neka ljuta papričica


PRIPREMA

1.

Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od celih paprika). Povremeno paprike dobro izmešajte, kako bi svaka paprika bila u ovoj mešavini.

2.

  Ovako će izgledati fileti nakon nekoliko časova.

Fotografija korisnika/ce Korisni savjeti i trikovi u kućanstvu.

3.

  Paprike, tj. filete ređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čenove belog luka, zrna bibera a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite original poklopcem i odložite sa ostalom zimnicom.

Nema komentara:

Objavi komentar