ponedjeljak, 4. rujna 2017.

UŠTIPCI SA JOGURTOM MEKANI I FINI KAO DUŠA...



Sastojci

1 jaje

200 grama brasna

pola kesice praska za pecivo

so

oko 1,5 decilitar jogurta

ulje za przenje

Priprema

1.

Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.

2.

Masa treba da izgleda ovako

3.

Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.

4.

Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.

5.

Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.

6.

Posluzite uz sir i ajvar.

Posluživanje
Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.

Nema komentara:

Objavi komentar