petak, 1. rujna 2017.

OVO JE NAJLJEPSE I NAJUKUSNIJE PECIVO KOJE SAM JELA



Sastojci:

testo

1 kilogram belog brasna tip 400

pola litra mleka

2 decilitra tople vode

1 kockica svezeg kvasca

1 kesica praska za pecivo

1 zlicica secera

1 zlicica soli

1 soljica ulja

fil 1

250 grama margarina

2 zumanceta

Fil 2

3 kriske tvrdog kravljeg sira
1 puna velika kasika kajmaka


Fil 3

300 grama sunke

8 kiselih krastavcica

premazivanje

2 belanceta

susam za posipanje

Priprema

1.
U toploj vodi razmutiti kocku svezeg kvasca, dodati 1 kasicicu secera i 1 kasicicu brasna i ostaviti na toplom da kvasac nadodje. U serpi ugrejati mleko. Kada kvasac nadodje pomesati ga sa mlekom. U vangli pripremiti brasno, dodati so, prasak za pecivo i sev lepo promesati. U brasno staviti kvasac sa mlekom i vodom i dodati soljicu ulja. Umesti glatko meko testo. Staviti testo u posudu za mesenje i pokriti je suvom i cistom krpom. Ostaviti na toplom da udvostruci velicinu.

2.


  Dok testo narasta, pripremiti filove.
Fil 1 – Penasto umutiti margarin sa 2 zumanceta.
Fil 2 – Izmrviti sir i dobro ga sjediniti sa kajmakom.
Fil 3 – Sitno iseckati sunku i krastavcice i pomesati.

3.
Kada testo udvostruci velicinu, istresti ga na pobrasnjenu radnu povrsinu, premesiti ga i podeliti na dva jednaka dela. Jedan deo rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 0.5cm.

4.
Potom dobijeni pravougaonik premazati polovinom fila1, pa na njega naneti polovinu fila 2 i polovinu fila 3.

5.
Pravougaonik urolati. Rolat rukama pritisnutu kako bi se istanjio i dobio oblik tanjeg pravougaonika.

6.
Pravougaoni rastanjeni rolat iseci na trouglove.

7.
Trouglove redjati na pleh oblozen pek papirom i premazati ih umucenim belancetom. Posuti sa malo susama.

8.
Rernu ugrejati na 200C i peci pecivo oko 20-25 min. Dok se pece prvi pleh od prvog rolata, postupak ponoviti sa drugim delom testa.

9.

Od ove mere izadju dva velika pleha od sporeta.


Fotografija korisnika/ce Korisni savjeti i trikovi u kućanstvu.

Nema komentara:

Objavi komentar